عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

لاوروف: بایدن از ایران درخواست‌های اضافی مطرح کرد

لاوروف: بایدن از ایران درخواست‌های اضافی مطرح کرد وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه تصریح کرد دولت آمریکا به جای بازگشت به برجام به طرح درخواست‌های اضافی از ایران روی آورده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۶ - ۲۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 14
کد خبر: ۱۹۴۳۲۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ سرگئی لارووف، وزیر امور خارجه روسیه روز پنجشنبه بار دیگر یادآوری کرد که دولت آمریکا به جای بازگشت به توافق هسته‌ای برجام به طرح درخواست‌های اضافی از ایران روی آورده است.

وزیر خارجه روسیه گفت: «زمانی که دولت جدید [جو بایدن]بایدن به قدرت رسید، آن‌ها گفتند که آماده احیای این برنامه هستند، اما به جای اینکه تصمیمی برای احیای کامل قطعنامه [۲۲۳۱]و خود برجام بگیرند، مشغول چانه‌زنی برای چیز‌های اضافه‌تر از تهران شدند.»

لاوروف همچنین با اشاره به تحولات در داخل آمریکا و برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در این کشور در سال ۲۰۲۴ تاکید کرد که در حال حاضر چشم‌انداز‌های واقع‌بینانه‌ای برای احیای توافق هسته‌ای وجود ندارد.

او گفت: «به نظر من اکنون انتظار چنین چیزی چندان واقع بینانه نیست، زیرا یک سال دیگر در ایالات متحده انتخابات برگزار می‌شود و دولتی جدید بر سر کار خواهد آمد؛ و چه کسی می‌داند که آن دولت چگونه دولتی خواهد بود، دموکرات یا جمهوری خواه؟ اما هیچ کس نمی‌تواند تضمین کند که این دولت جدید ترفند خروج از توافق حاصل شده را تکرار نخواهد کرد.»

توافق هسته‌ای ایران که نام رسمی آن «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) است در سال ۲۰۱۵ میان کشور‌های ایران از یک طرف و آمریکا، چین، روسیه، فرانسه، بریتانیا، آلمان و اتحادیه اروپا حاصل شد و توسط قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت مورد تأیید قرار گرفت. دولت آمریکا سال ۲۰۱۸ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

وزیر خارجه روسیه یادآور شد، تهران به واشنگتن پیشنهاد داده تا توافقات بدون زمان مشخصی در مورد عملیات برجام منعقد شود تا هیچ یک از کشور‌ها نتوانند به طور یکجانبه آن‌ها را فسخ کنند، با این حال، دولت ایالات متحده این پیشنهاد را رد کرده است. وی ادامه داد: «من به احتمال از سرگیری برجام خیلی خوشبین نیستم. البته مسئله جداگانه‌ای است که به موازات این روند به بن بست رسیده و گرفتار شده، تماس‌های غیررسمی، مستقیم و منتشر نشده‌ای بین ایرانی‌ها و آمریکایی‌ها در مورد عادی‌سازی روابط دو کشور وجود دارد.» / تسنیم

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار